Klíma karbantartás

  • Szennyezett Klíma karbantartása

Klíma karbantartás fontossága

Az elhanyagolt klíma készülékek nem csak a szemnek rossz, de a több energia fogyasztás mellett még kórokozókat is tartalmazhat.

Elhanyagolt elektromos csatlakozási pontok mellett még a kosz miatti nagy terhelés és folyamatos üzem is közrejátszott a tűz kialakulásához.

Egy megfelelően karbantartott 5kW-os split klíma készülék által termelt kondenzvíz mennyiség nem csekély...

A poros split klíma kültéri többlet energia felhasználás mellett kisebb teljesítményre képes.

Klímák és a koronavírussal szennyeződött a levegő

A klímaberendezés a helyiség levegőjét – annak minden egyes elemével, azaz a porszemekkel baktériumokkal vírusokkal – keringeti, hűti vagy fűti. Amennyiben korona vírussal szennyeződhetett a levegő ne várjuk azt hogy a klíma berendezésünk majd fertőtleníti fogja! Tény hogy a jelen lévő korona vírusok számát nem növeli egy ilyen készülék használata, de nem is csökkenti! Fontos a szellőztetés ilyen esetben és amennyiben légcsatornázható készülékünk van az összes érintett helyiségben szellőztessünk és kövessük a vírus esetében megadott protokollt.

Ha egy vírus magától X idő alatt pusztulna el akkor a klíma használata mellett is kb. ugyan annyi idő alatt pusztul el. Több vírus nem lesz és nem is keletkezik. A COVID19 csak élő szervezetben szapoodik. Ahol sűrűbben volt, ott ritkábban lesz, hiszen a klíma felkavarja, átöblíti a helyiség levegőjét.

Mivel a klímákban vannak szűrők a levegőben lévő kórokozók száma akár lehet valamivel kevesebb is! Ezen szűrők egy része kifejezetten alkalmas mikroorganizmusok kiszűrésére is. Fontos tudni, hogy egy helyiségben a levegőnek csak egy kicsiny része megy át ezeken a szűrőkön egy időegység alatt, majd ez a szűrt levegő keveredik a régivel majd újra és újra átmegy a szűrőn. Ezzel az elkapott kórokozók száma folyamatosan nő, tehát a levegő tisztul, de sosem lesz teljesen kórokozómentes.

Ossza meg mindenkivel

Zöld Klíma Kft kapcsolat

Zöld Klíma és hűtéstechnika Kft.

Kérjük keressen fel minket az alábbi űrlap kitöltésével és felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Viberen keresztül is hívhatóak vagyunk ingyenesen, amennyiben kívánja, kollégáink visszahívják Önt.
Ha e-mailben küldött levelében megadja a telefonszámát, felhívjuk Önt.
Árkategória: $$

Elérhetőség:

1134 Budapest, Klapka utca 9

Telefon:

+36 30 952 2439